Muzeul de Artă Cluj – Napoca

Dezgheţul luminii. Seară specială cu Remus Octavian Cimpean și Olimpia Bera

vernisaj miercuri 12 iunie, 18. 00

Remus Octavian Cîmpean, care semnează sub acronimul literar ROC, este poet, prozator și matematician clujean.

Georgeta-Olimpia Bera, pictor și lector al Universităţii de Artă și Design Cluj-Napoca, va expune o selecție din lucrările sale de pictură, aparținând mai multor epoci de creație.

În cadrul acestui concept artistic sincretic, intitulat generic „Dezghețul Luminii”, se va lansa volumul de poezii cu același titlu al lui Remus Octavian Cîmpean, încadrat de vernisajul de pictură al Georgetei-Olimpia Bera.

Seara de 12 iunie, de la ora 18, va fi una specială la Muzeul de Artă din Cluj. Poetică în valoare absolută. ROC va „dezgheța” seara recitând din poeziile incluse în volum. Olimpia Bera ne va purta prin mirajul picturilor sale, fie că e vorba de teme inspirate de natură, experiențe personale ori convergențe de reprezentare ale unor realități subiective. Profesorul și jazzologul Virgil Mihaiu ne va încânta cu interpretările sale atât de savuroase și complexe despre arta cuvântului, pe când profesorul și pictorul Ioan Sbârciu ne va devoala poezia imaginii picturale. Nu va lipsi nici integrarea poeticului, indiferent de forma de întrupare, în cultura media de avangardă, despre care ne va vorbi cu pasiune omul de radio Bogdan Roșca-Zasmencu. Muzeograful Dan Breaz se va referi la interferenţele estetice dintre poezie şi pictură. Amfitrionul seratei poetico – picturale va fi istoricul Lucian Nastasă-Kovacs, managerul Muzeului de Artă Cluj-Napoca.

Articole din aceeasi categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *