Municipiul Gherla, reprezentat şi la faza naţională a Olimpiadei de latină!

Succes după succes, iată cum putem caracteriza evoluţiile elevilor unităţilor de învăţământ din municipiul Gherla la faza judeţeană a olimpiadelor şcolare. Jos pălăria faţă de aceşti copii talentaţi şi consecvenţi în tot ce fac în afara orelor de curs.

Un exemplu elocvent în această privinţă îl constituie elevul clasei a VIII-a de la Liceul Teoretic „Petru Maior”, Gabriel Precup, calificat la etapa naţională a olimpiadei de latină. Este o premieră pentru urbea de pe Someş, când un elev din localitate este prezent la faza pe ţară a unei olimpiade de latină. Asta înseamnă că şi disciplinele umaniste au mare trecere în rândul tineretului şcolar din vechiul Armenopolis, unde cultura şi învăţământul au cunoscut ani de-a rândul multe succese. Astfel, talentatul elev Gabriel va fi prezent, în perioada 3-6 aprilie, la Arad, unde are loc faza naţională a olimpiadei de latină. Bravo lui, un merit incontestabil revenind şi profesoarei îndrumătoare, Maria Cristina Andrieş.

Tot de la Liceul Teoretic „Petru Maior” Gherla s-a mai calificat la faza naţională  elevul clasei a XI-a A, Septimiu Moldovan, el participând la olimpiada de matematică, ce se desfăşoară în această vacanţă de primăvară în municipiul Satu Mare. El este pregătit de profesorul Raul Domşa.

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie