Municipiul Gherla, reflectat în „National Geographic”

A trecut vara, ne găsim în plină toamnă, dar turismul gherlean ocupă un loc important şi în publicaţiile internaţionale. Un exemplu concret în această  privinţă îl constituie pagina rezervată fostului Armenopolis în prestigioasa revistă „National Geographic”, numărul din septembrie – noiembrie 2018.

Oraşul baroc de pe malul Someşului Mic a suscitat totdeauna interesul turiştilor. Chiar dacă sezonul estival a trecut, publicaţii de specialitate acordă spaţii largi frumoasei aşezări transilvane. În cadrul articolului „Excursie în judeţul Cluj”, cunoscuta revistă prezintă valorile turistice şi culturale ale meleagurilor noastre,  acordând o atenţie deosebită obiectivelor turistice din municipiul Gherla și publicând şi o fotografie cu valoroasa pictură „Coborârea lui Isus de pe Cruce”, de Rubens, expusă într-o capelă a Catedralei Armeneşti din centrul oraşului. În paginile revistei mai sunt amintite acţiunile de promovare a turismului, realizate de Centrul Turistic coordonat de doamna Monica Pătac, care mereu oferă turiștilor o paletă largă de obiective de vizitat, cum sunt Sinagoga, Muzeul de  Istorie (Casa Karácsonyi) sau impozanta Catedrală Armenească. Tot în paginile revistei sunt publicate informaţii importante despre localitatea Sic, o comună renumită pentru tradiţiile portului popular, dar şi pentru bogata colecţie de artă populară. La marginea Sicului se află  „Stufărişul”, adică mica deltă a Transilvaniei. Este publicată şi o fotografie cu imaginea frumoasei localităţi din vecinătatea municipiului Gherla.

Zilele trecute, Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică Gherla a mai primit o veste bună: doamnei director Monica Pătac i-a fost acordat Brevetul de  Turism de către Ministerul Turismului, atestând astfel capacitatea sa de a îndeplini  funcţia de manager în turism.

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie