Municipiul Cluj-Napoca, distins cu premiul de Excelenţă pentru mobilitate urbană

Primăria Cluj-Napoca a primit premiul de Excelență pentru Transport public și Mobilitate ca urmare a investiţiilor pe care le-a făcut în vederea îmbunătățirii transportului în comun, consolidării de surse de finanțare pentru investiții semnificative în sector, utilizării noilor tehnologii, siguranța călătorilor și creșterii standardelor în ceea ce privește mobilitatea urbană în general.
Premiul a fost acordat luni seara în cadrul Galei Asociațiilor Municipiilor din România desfășurată la Ateneul Român. ‚’Acest premiu reflectă preocuparea municipalității pentru îmbunătățirea transportului în comun din Cluj-Napoca, consolidarea de surse de finanțare pentru investiții semnificative în sector, utilizarea noilor tehnologii, siguranța călătorilor și creșterea standardelor în ceea ce privește mobilitatea urbană în general. Municipiul Cluj-Napoca este primul din țară în care circulă autobuze electrice în sistemul de transport public. 11 astfel de vehicule sunt acum în circulație, urmând a fi achiziționate alte 30 autobuze electrice, cu fonduri europene. În prezent, 1/3 din flota de transport public este nepoluantă.
În dezvoltarea sistemului de transport în comun, am ţinut întotdeauna cont de nevoile cetăţenilor, principiu care rămâne baza colaborării dintre municipalitate şi Compania de Transport Public Cluj-Napoca. Vom continua să testăm noi rute, acolo unde este nevoie; să sprijinim iniţiativele cetăţeneşti ce vizează mobilitatea urbană sustenabilă, vom continua procesul de înnoire a parcului auto, precum şi alte măsuri pentru asigurarea celor mai bune condiţii de deplasare în oraș, pentru toţi cei care locuiesc, lucrează ori vizitează Cluj-Napoca.
Mulțumesc clujenilor și tuturor colegilor care au făcut posibilă această reușită!’’, a transmis primarul Emil Boc.
Anul trecut Primăria Cluj-Napoca a câștigat Premiul pentru Excelență în Digitalizare, fiind primul oraș din România care a implementat proceduri digitale în emiterea certificatelor de urbanism și a altor avize și acorduri din domeniul administrației publice. De asemenea, Primăria Cluj-Napoca a fost prima administrație din România care a implementat procesul de Bugetare participativă online, proces urmat acum și de alte primării din țară.
Precizăm că municipiul Cluj-Napoca nu este singurul din judeţul Cluj care este distins pentru proiectele privind mobilitatea urbană.
În luna martie a acestui an, Municipiul Turda s-a clasat pe prima poziţie din Europa în competiţia de proiecte ”Planificarea Mobilităţii Urbane Durabile/Sustainable Urban Mobility Planning-SUMP-Award” organizată de Comisia Europeană, învingând oraşele Manchester (Marea Britanie) şi Milano (Italia). Juriul a acordat premiul întâi pentru „viziunea clară de planificare, strategia robustă de finanţare şi obiectivele măsurabile” de care a făcut dovadă proiectul Municipiului Turda.
C.P.

Articole din aceeasi categorie