Municipalitatea vrea să realizeze, în Cluj-Napoca, lucrări în valoare de 3.532.000 de lei din taxa de apă

Consilierii locali vor analiza, în şedinţa din 2 august, lista obiectivelor de investiţii finanţate din taxa specială de în acest an. „Colectarea contravalorii fondurilor provenite din taxa specială pentru apă se va realiza de Compania de Apă Someş, cu obligaţia acesteia de a vira integral suma către primăria Cluj-Napoca, urmând ca aceasta să repartizeze sumele pentru fiecare lucrare în parte”, se arată în proiectul de hotărâre de Consiuliu Local.
Astfel, municipalitatea estimează că va realizeza lucrări în valoare de 3.532.000 de lei. Potrivit documentului menţionat, din aceşti bani vor fi executate lucrări de înlocuire a reţelelor de apă a căror stare tehnică impune acest lucru, precum şi reabilitarea reţelei de canalizare menajeră şi pluvială, inclusiv extinderea acesteia. Prima lucrare propusă, în valoare de 394.000 de lei, reprezintă realizarea reţelelor de alimentare cu apă şi canalizare pe străzile Atelierului, Azuga, Bega, Breaza, Calea Turzii, Jiului, Padiş, Răşinari, Retezat, Valea Chintăului şi zona Făget-Rezervor Palacsay. O altă lucrare propusă este cea de înlocuire şi reabilitare a reţelelor de apă potabilă şi canalizare pe străzile Cuza-Vodă, Barbu Ştefănescu Delavrancea, Alverna, Spinoasă, Tăietura Turcului, Cireşilor, Stănescu Popa, Nirajului, respectiv conducta de refulare de pe Traian Vuia-Planoarelor-Zborului. Lucrarea este estimată la valoarea de 2.500.000 de lei. De asemenea, se se vor realiza lucrări de infrastructură publică apă-canal în municipiu, în valoare de 638.000 de lei.
Amintim că municipalitatea a instituit, în 1996, taxa specială de apă cu scopul colectării fondurilor necesare înlocuirii, extinderii reţelelor de apă şi canalizare, precum şi în scopul realizării şi modernizării sistemului de alimentare cu apă şi canalizare.
A.S.

Articole din aceeasi categorie