Municipalitatea vrea să pună la bătaie peste 120.000 de euro pentru proiectul de revitalizare a Parcului Feroviarilor

Consilierii locali vor analiza în şedinţa Deliberativului municipal, ce va avea loc luni, un proiect iniţiat de primarul Emil Boc, privind organizarea concursului de soluţii în vederea revitalizării Parcului Feroviarilor. Totodată, va fi supus votului cuantumul premiilor care urmează să fie acordate.

Potrivit documentului menţionat, având în vedere documentaţia întocmită de Ordinul Arhitecţilor din România (OAR), în vederea revitalizării şi activării Parcului Feroviarilor, municipalitatea clujeană arată că, în baza Legii nr 98 pe 2016, concursul de soluţii este cea mai bună procedură pentru realizarea unui asemenea proiect. „Totodată, conform art 105 din acelaşi act normativ, concursul de soluţii se impune a fi parte a unei proceduri mai ample ce duce în final la atribuirea unui contract de servicii”, se arată în document, precizându-se: „Autoritatea contractantă are dreptul de a aplica procedura de negociere fără publicarea prealabilă a unui anunţ de participare pentru atribuirea contractelor de achiziţii publice de servicii atunci când, ca urmare a unui concurs de soluţii, contractul de achiziţii publice de servicii urmează să fie atribuit, conform regulilor concurentului câştigător sau unui dintre concurenţii câştigători ai concursului respectiv”, situaţia în care autoritatea contractantă are obligaţia de a invita la negocieri toţi concurenţii câştigători, se arată în Legea invocată.

În urma concursului de soluţii, vor fi premiate cel mult trei soluţii, procedura urmând să fie finalizată prin negociere cu câştigătorul concursului de soluţii, se arată în proiectul de HCL. Astfel, premiul I – reprezintă contractul de proiectare, cu o valoare de 555.450 lei, fără TVA, premiul II va avea valoarea de 35.000 de lei, în timp ce premiul III va fi de 20.000 de lei. „Totodată, pentru evaluarea candidaturilor şi desemnarea câştigătorilor, este necesară constituirea unui juriu, al căror membri urmează să fie numiţi prin dispoziţia primarului. „Juriul îşi va desfăşura activitatea până la selectarea proiectelor câştigătoare şi stabilirea variantei finale de proiectare pentru «Revitalizarea şi activarea Parcului Feroviarilor». Etapa de negociere ulterioară va avea ca evaluator o nouă comisie, numită de primar, prin dispoziţie”, se mai precizează în proiectul de HCL.

A.S.

Articole din aceeasi categorie