Municipalitatea vrea să extindă spaţiul pietonal

• Străzile Regele Ferdinand, Tipografiei, Sextil Puşcariu şi Emile Zola, vor deveni spaţii de promenadă •

Administraţia locală va reabilita şi va extinde spaţiul pietonal în zona urbană. Potrivit viceprimarului Dan Tarcea, în acest sens, municipalitatea are pregătite 11 proiecte în valoare de 46 de milioane de euro. Oficialul precizează că municipiul Cluj-Napoca este un model de bune practici pentru revitalizarea spaţiilor publice, subliniind că aceasta este politica pe care se va axa municipalitatea clujeană.

„La Cluj nu putem fi prietenoşi în acelaşi timp şi cu pietonii şi cu maşinile şi cu mijloacele în comun. De aceea am decis să prioritizăm – pietonii, mijloacele de transport în comun şi alternative. Pe viitor politicile noastre vor merge pe această direcţie, care vor trebui coroborate cu centura metropolitană”, a arătat viceprimarul, la un post de radio local. Potrivit acestuia, primăria pregăteşte 11 proiecte ce vizează reabilitarea şi extinderea spaţiului pietonal în zona urbană, amenajarea de coridoare pietonale şi crearea de spaţii partajate  – Piaţa Lucian Blaga şi străzile adiacente, străzile Tipografiei, Regele Ferdinand şi străzile adiacente, str. Molnar Piuariu -, revitalizarea patrimoniului cultural şi istoric, amenajarea de spaţii verzi, modernizarea unei grădiniţe şi construirea de creşe în cartiere, finanţarea unui segment din reabilitarea malurilor râului Someş, construirea unui centru multifuncţional socio-educativ şi cultural integrat. Valoarea totală a proiectelor se ridică la circa 46 de milioane de euro, a spus Tarcea.

Pe această temă, municipalitatea va organiza o dezbatere. Evenimentul va avea loc la Centrul de Inovare şi Imaginaţie Civică, de la Casino, marţi, 17 iulie, de la ora 17. Proiectele ce vor fi supuse dezbaterii vizează reamenajare şi modernizare a unor spaţii urbane din municipiu, respectiv reamenajarea străzilor Regele Ferdinand, Tipografiei, Sextil Puşcariu şi Emile Zola.

Adriana STUPAR

Articole din aceeasi categorie