Municipalitatea vrea să amenajeze un pationar lângă stadion

Primarul Emil Boc a anunţat că terenul de 1800 mp pe care municipalitatea l-a primit de la Consiliul Judeţean Cluj va fi folosit pentru amenajarea unui patinoar. „Propunerea a venit în urma discuţiilor din Comisia Tehnică de Urbanism pentru a regândi amplasamentul patinoarului din Parcul Cental iar propunerea specialiştilor a fost de a se renunţa la ampalsamentul de pe lac, care ar crea inconveniente estetice, şi la reconfigurarea întregii zone a locului de joacă şi inclusiv a unui patinoar pe suprafaţa transmisă municipalităţii de Consiliul Judeţean. Va urma o dezbatere publică pentru se a vedea care dintre cele două alternative, pe lac sau regândit întreg spaţiul de lângă stadion, să fie folosită înclusiv pentru patinoar. Mă bucur că preşedintele Alin Tişe a fost extrem de receptiv şi, imediat, în prima şedinţă de Consiliu judeţean, a aprobat transmiterea terenului în domeniul public al oraşului pentru a se face un plan integrat, loc de joacă şi patinoar”, a afirmat Boc. Precizăm că luni, consilierii judeţeni au aprobat transferul a 1800 mp de teren din domeniul public al judeţului în domeniul public al oaraşului. Terenul este situat în zona de lângă parcul de joacă de lângă stadion şi Splaiul Independenţei.

Primarul Emil Boc a mai menţionat că municipalitatea nu va renunţa nici la demersul de a prelua stadionul Cluj Arena. „Este un demers pe care nu l-am oprit. Mai trebuie clarificate câteva lucruri la Consiliul Judeţean Cluj, pentru că mi se pare firesc ca autoritatea locală să deţină această infrastructură sportivă, aşa cum este peste tot în ţară, a punctat Boc.

Demersurile pentru preluarea stadionului au început anul trecut, în luna august, când executivul primăriei clujene a încercat să promoveze în Consilul Local un proiect de hotărâre în acest sens. Din cauză că trei consilieri liberali au lipsit, alţi doi nu au putut vota, fiind în stare de incompatibilitate pentru că sunt angajaţi la stadion, iar consilierii PSD s-au abţinut, proiectul nu a fost adoptat. Primarul Emil Boc s-a arătat extrem de revoltat de eşecul acestui demers, încercând să-i acuze pe social democraţi că trimit stadionul în insolvenţă. În 23 septembrie 2016, proiectul a fost repus pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliu local, de data aceasta reuşindu-se promovarea lui. Cu toate acestea, trecerea stadionului la municipalitate nu s-a mai concretizat, deoarece Consiliul Judeţean nu a mai făcut demersuri în acest sens, optând ca stadionul să fie administrat de o direcţie a acestei instituţii. C.P.

Articole din aceeasi categorie