Municipalitatea va finanţa Orăşelul Copiilor din Ungheni

• 100.000 de euro pentru o mică „aroganţă” – parcul nostru din Republica Moldova •

Municipalitatea clujeană va finanţa construirea unui orăşel al copiilor în Republica Moldova. Astfel, în şedinţa Consiliului Local de marţi, 5 septembrie, aleşii locali au adoptat alocarea a 450.000 de lei, respectiv circa 100.000 de euro. „Din luna noiembrie 2016 şi până în prezent, din discuţiile purtate, Primăria oraşului Ungheni va începe realizarea unui subproiect Orăşelul Copiilor, parte a proiectului de reabilitare a Parcului Central Ungheni Pentru aceasta, a fost aprobată includerea în bugetul local al municipiului Cluj-Napoca pe anul 2017 a sumei de 450.000 de lei pentru cofinantarea proiectului Reabilitarea Parcului Central din oraşul Ungheni, Republica Moldova”, se arată în Hotărârea de Consiliu Local (HCL) adoptată. Potrivit documentului, alocarea s-a realizat în baza unei înţelegeri de cooperare între municipiul Cluj-Napoca şi oraşul Ungheni, Raionul Ungheni, din Republica Moldova, din 2016, durata acordului de finanţare încheiat cu Primăria municipiului Ungheni fiind de 18 luni, respectiv până la 24 ianuarie 2019. „Pentru a oferi substantă şi pragmatism relaţiei de colaborare dintre cele doua oraşe s-a agreat că este necesară implicarea activă în proiecte comune, cu impact pentru cât mai multi cetăteni…Luând în considerare deschiderea autorităţilor publice locale din municipiul Cluj-Napoca de a susţine financiar Proiectul <<Reabilitatea Parcului Central din Ungheni>>, care prevede îmbunătăţirea condiţiilor de recreere, agrement şi protecţie a mediului înconjurător”, se justifică alocarea.

Din aceşti bani ar urma să fie costruite aleile, să fie cumpărate balansoare, leagăne, trambuline, carusele, diverse aparate de fitness şi mese de tenis.

Precizăm că, Primăria Ungheni, a solicitat anul trecut, municipalităţii clujene să aloce nu mai puţin de 765.000 de euro din valoarea totală a proiectului, de 900.000 de euro, Primăria Ungheni urmând să-şi finanţeze propiul proiect cu doar 15% din valoarea acestuia. În contrapartidă, Primăria Ungheni s-a oferit să numească obiectivul „Parcul Cluj-Napoca”.

?inând cont de aceste detalii, unul dintre aleşii Opoziţiei din CL, respectiv conselierul ALDE, Adrian Mureşan, s-a arătat puţin deranjat de îndrăzneala „fraţilor de peste Prut”. ”În mod sigur s-a găsit o soluţie legală pentru ajuta oraşul Ungheni. Nu sunt împotrivă, dar nu ştiu dacă suma de 100.000 de euro este mică sau mare. ?tiu că proiectul lor este undeva la 900.000 de euro. Iniţial s-au cerut peste 700 de mii de euro. Eu m-aş bucura să avem în Cluj-Napoca, în fiecare cartier, cel puţin un astfel parc pentru copii, la aceste standarde… Mă bucur că putem să ajutăm oraşele înfrăţite. Dar din câte ştiu alte oraşe cu care suntem noi înfrăţiţi au venit şi ne-au ajutat simbolic, cu câte o maimuţă. Sperăm să ne ajute şi pe noi altă dată”, a punctat Mureşan.

Precizăm că proiectul a fost adoptat cu 24 de voturi, inclusiv cel al consilierului Adrian Mureşan.

Adriana STUPAR

Articole din aceeasi categorie