Municipalitatea va amenaja staţii de încărcare pentru maşinile electrice în două parcări publice

Conform unei Hotărâri de Consiliu Local (HCL), adoptată în şedinţa din 5 septembrie, privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici la obiectul de investiţii „Staţii de încărcare pentru autovehicule etapa I”, municipalitatea va crea două puncte de încărcare pentru maşini electrice, prin montarea a trei staţii de încărcare, respectiv două în Parkingul de pe strada Moţilor şi una în parcarea din Piaţa Unirii. „Pentru automobile electrice nu există o statistică oficială privind numărul acestora, însă nu depăşeşte numărul zecilor, municipiul fiind în poziţia a doua în privinţa posesorilor de autobobile electrice, după Bucureşti”, se arată în hotărâre, precizându-se că infrastructura de alimentare pentru maşini electrice din municipiu este realizată de şapte staţii de încărcare, toate private.

Astfel, toate parcările publice care vor fi construite de acum înainte în municipiul Cluj-Napoca vor fi prevăzute şi cu câtre o staţie de încărcare pentru maşini electrice. „De aceea, pentru creştea numărului de utilizatori ai mijloacelor de transport electric ar fi necesară adoptarea unor măsuri de încurajare a acestora care să vină în completarea subvenţiilor acordate de guvern prin intermediul AFM. Prima măsură ar fi instalarea de staţii de încărcare în parcările publice, aparţinând primăriei, atât parcările stradale cât şi prkinguri supraterane aflate în zonele centrale sau în cartiere”, se precizează în HCL-ul menţionat.

Potrivit raportului tehnic adoptat de Consiliul Local, valoarea investiţiei se ridică la 330.000 de lei, durata acesteia fiind de un an.

A.S.

Articole din aceeasi categorie

One Response to Municipalitatea va amenaja staţii de încărcare pentru maşinile electrice în două parcări publice

  1. Unu'

    De ce să alimenteze gratis cei care cumpără jucării pe post de mașini, iar noi ceilalți să plătim la pompă? De ce primesc aceiaș subvenții consistente din banii noștri pentru a-și cumpăra jucăriile respective?

    Și o noutate pentru ei: jucăriile electrice provoacă cancer. Câmpul E-M extrem de puternic produs în habitaclu de către cele patru motoare electrice, nu iartă organismul celor expuși.