Municipalitatea a modificat regulamentul publicităţii stradale

• Dispar indicatoarele direcţionale •

Întruniţi joi în şedinţă extraordinară, consilierii locali au adoptat noul regulament după care se vor amplasa mijloacele de publicitate stradală. Precizăm că schimbarea regulamentului a fost necesară întrucât Legea privind amplasarea şi autorizarea mijloacelor publicitare a fost modificată şi completată în vara anului trecut, în timp ce la nivelul municipiului autorizarea şi amplasarea mijloacelor de publicitate era reglementată printru-un HCL adoptat în 2009.

Potrivit noii legislaţii, respectiv a noului regulament, municipiul este împărţit în trei zone de publicitate – cea ultracentrală, centru şi restul oraşului (zonele de publicitate lărgită). De asemenea, documentul stabileşte categoriile mijloacelor publicitare stradale care sunt permise în fiecare zonă.

Totodată, amplasarea mijloacelor de publicitate stradală a fost corelată cu Planul Urbanistic General (PUG).

Totuşi noul regulament schimbă condiţiile de amplasarea a publicităţii – instituite prin PUG, potrivit căruia era interzisă amplasarea oricărui mijloc publicitar pe faţadele clădirilor – permiţând amplasarea de mesh-uri digitale în toate zonele de publicitate, respectiv de panouri luminoase, ecrane publicitare pe calcanele clădirilor din zonele de publicitate lărgită, adică în cartiere.

Astfel, în noul regulamentul este reiterată prevederea legală potrivit căreia este interzisă acoperirea cu reclame a vitrinelor. De asemenea, în zona centrală este interzisă inscripţionarea reclamelor pe copertine, respectiv pe parasolare şi pe umbrele.

Mai mult, şedinţa Consiliului Local de joi a adus noi interdicţii. Astfel, după amendamentele propuse de consilierul liberal Radu Moisin şi adoptate de plenul CL, toate banerele amplasate între stâlpi vor fi eliminate, respectiv interzisă montarea altora. De asemenea, vor dispărea toate indicatoarele direcţionale, aflate pe stâlpi, iar panourile publicitare aflate pe domeniul public vor trebuie amplasate la o distanţă de minimum 150 de metri faţă de intersecţii.

Adriana STUPAR

Articole din aceeasi categorie