Multe noutăţi în învăţământul din comuna Bonţida

La mijlocul acestei săptămâni cu greu l-am găsit pe primarul comunei Bonţida, Emil Cârhaţ. Apropierea noului an de învăţământ l-a scos din biroul Primăriei (de fapt, în fiecare zi a anului aşa se întâmplă, sarcinile de serviciu ale domniei sale sunt pe teren, nu în sediul administraţiei locale), pentru a efectua un raid prin cele două şcoli de pe raza comunei.

Chiar la ora vizitei noastre se făceau pregătirile în vederea asfaltării curţii de la Şcoala  Gimnazială din Bonţida, unde recent s-a amenajat şi un frumos miniteren pentru practicarea diferitelor discipline  sportive. Şi în imediata vecinătate a Şcolii Profesionale din Răscruci există un astfel de miniteren cu gazon artificial şi dotat cu reflectoare pentru nocturnă.

În ceea ce priveşte dotarea şcolilor, în această vacanţă s-au făcut paşi importanţi. La Şcoala Gimnazială cu clasele I-VIII din Bonţida sălile de clasă au fost dotate prin sponsorizare cu mobilier nou, în valoare de 65.000 lei. O noutate deosebit de importantă, ce oferă condiţii mult mai bune de studiu pentru elevi, dar şi pentru cadrele didactice. La Şcoala Profesională din localitatea Răscruci nu era nevoie de noi investiţii, având ân vedere că sediul unităţii de învăţământ de pe marginea şoselei naţionale Cluj-Napoca-Gherla a fost inaugurat toamna trecută. Desigur, igienizările necesare la începutul unui  nou an şcolar s-au executat la timp şi în condiţii bune. La fel s-a procedat şi la cele două grădiniţe din Bonţida şi Răscruci, unde a fost modernizată încălzirea centrală pe gaz metan.

În unităţile de învăţământ de pe raza comunei Bonţida învaţă 700 de copii, care, putem spune, au condiţii foarte bune atât pentru studiu, cât şi pentru activităţile extraşcolare. Elevii dispun şi de două microbuze-şcoală, care îi transportă pe cei din zona „Şator” la şcoala de centru şi pe cei care s-au înscris la secţia maghiară şi fac naveta de la Bonţida la Răscruci. Nici din acest punct de vedere nu vor fi probleme în noul an de învăţământ, maşinile fiind puse la punct din timp.

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie