MS: Vaccinurile utilizate în România sunt sigure și eficace

Ministerul Sănătății  a anunțat că „se delimitează ferm de campania de dezinformare si manipulare referitoare la ineficiența și riscurile vaccinării, apărută în spațiul public, pe rețelele de socializare sau prin materiale tipărite, distribuite în zone aglomerate sau în cutiile poștale”.

Într-un comunicat remis presei se precizează că autorii campaniei inițiate împotriva vaccinării utilizează fără aprobarea Ministerului Sănătății sau a partenerilor săi identitatea vizuală a campaniei, precum însemnele oficiale ale instituțiilor partenere, iar materialele „conțin informații false, care pot induce în eroare părinții și pot pune în pericol sănătatea populației”.

“Condamn gestul iresponsabil al celor care recurg la astfel de modalități de dezinformare, cu consecințe grave pentru sănătatea populației. Am, însă, convingerea că populația nu poate fi păcălită cu astfel de tertipuri și voi continua să fac tot ce îmi stă în putere pentru ca parinții să fie informați corect, astfel încât să ia cea mai bună decizie, de a-și vaccina copiii și de a le asigura, astfel, o viață sănătoasă. Vom face demersurile legale necesare pentru ca cei reponsabili să răspundă pentru faptele lor, ce pun în pericol sănătatea publică”, declară ministrul Sănătății, Sorina Pintea, citată în comunicat.

În mesajele anti-vaccinare postate pe rețelele de socializare se spune, între altele, că ”vaccinul ROR conține celule de fetuși avortați” și că administrarea de antitermice sau de antibiotice la copiii cu pojar poate duce la intoxicații medicamentoase, comă sau deces.

M. T.

Articole din aceeasi categorie