MS: Vaccinarea antigripală continuă și în luna ianuarie

Ministerul Sănătății a solicitat joi direcțiilor de sănătate publică să intensifice activitatea de vaccinare antigripală a persoanelor cu risc crescut de îmbolnăvire, având în vedere evoluția sezonului epidemic de gripă, care în acest an a debutat mai târziu față de sezonul din anul anterior.

“Fac apel la medicii de familie să continue activitatea de vaccinare, deoarece, din datele primite la Ministerul Sănătății, au fost vaccinate peste 700 de mii de persoane, ceea ce înseamnă că mai sunt disponibile aproape 300 de mii de doze gratuite în cabinetele medicilor de familie”, a declarat ministrul Florian Bodog, citat într-un comunicat al Ministerului Sănătății.

Potrivit comunicatului, în săptămâna 8 – 14 ianuarie au fost înregistrate 80 de cazuri de gripă, față de 306 cazuri înregistrate în aceeași perioadă a anului trecut.

„Vaccinarea este cea mai sigură și eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirilor prin gripă și recomandăm tuturor celor care sunt în categoriile cu risc crescut de îmbolnăvire să solicite vaccinul gratuit. De asemenea, măsurile de igienă personală (spălarea cu apă și săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse, respectarea unui regim de viață sănătos – alimentație bazată pe legume și fructe, odihnă și mișcare) sunt esențiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecțiuni respiratorii, și în special prin gripă” – atenționează specialiștii din MS.

Pentru sezonul 2017-2018, Ministerul Sănătății a achiziționat peste un milion de doze de vaccin gripal, dublu față de anul 2016, astfel încât să asigure vaccinarea unui număr cât mai mare de persoane aflate în grupele de risc.

M. T.

Articole din aceeasi categorie