MS: Panourile publicitare care promovează campanii de informare pe teme de sănătate publică vor fi controlate de DSP-uri

Toate panourile publicitare care promovează campaniile de informare pe teme de sănătate publică vor fi controlate de direcțiile de sănătate publică, a anunțat, joi, Ministerul Sănătății.

„În unele localități au fost postate, la sfârșitul anului trecut, panouri publicitare împotriva vaccinării. Am solicitat inspectorilor sanitari să verifice și să sancționeze, în conformitate cu competențele lor, promotorii tuturor campaniilor publicitare care vizeză sănătatea publică și care nu au avizul Ministerului Sănătății, așa cum prevede legea. În opinia mea, panourile publicitare anti-vaccinare reprezintă un atentat la sănătatea copiilor noștri. Epidemia de rujeolă trebuie să fie un semnal de alarmă pentru toată lumea: medici, autorități și părinți” – declară, într-un comunicat remis presei, ministrul Sănătății, Florian Bodog. Acesta face din nou apel la „rațiune și responsabilitate”, atrăgând atenția că lipsa vaccinării duce la forme grave ale bolii și chiar la decesul copiilor. ”Dacă nu facem ceva să creștem acoperirea vaccinală vom avea mult de suferit. Și rujeola e cea mai blândă dintre bolile care pot afecta sănătatea copiilor nevaccinați”, arată Bodog.

Ministerul Sănătății atrage, totodată, atenția, că, potrivit art. 44 din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, „campaniile de informare, educare și comunicare cu privire la teme care privesc sănătatea publică trebuie să fie avizate de Ministerul Sănătății”. „Nerespectarea dispozițiilor legale în vigoare privind avizarea publicității produselor, precum și a campaniilor de informare, educare și comunicare cu privire la teme care privesc sănătatea publică, constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 10.000 lei la 25.000 lei, conform  HG nr. 857/2011 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele din domeniul sănătății publice” – avertizează Ministerul Sănătății.

M. TRIPON

Articole din aceeasi categorie