MS: În luna mai vor fi aduse în țară 12.000 doze de imunoglobulină

În după-amiaza zilei de miercuri, 2 mai,  2.500 de fiole de imunoglobulină au intrat în depozitul Companiei Naționale UNIFARM și urmează a fi distribuite către unitățile sanitare, în funcție de solicitările acestora – informează Ministerul Sănătății, adăugând că în luna mai vor mai fi aduse în țară încă 12.000 doze de imunoglobulină, dintre care 9.000 prin Mecanismul de Protecție Civilă.

„Avem în acest moment cinci tipuri de imunoglobulină disponibile pentru tratarea pacienților noștri pentru toate tipurile de imunodeficiență – primară, secundară, sepsis sever. Spitalele pot comanda produsele necesare de la UNIFARM. Este foarte important că producătorii au început să revină pe piața românească în urma măsurilor luate de  Guvernul României”, declară, într-un comunicat remis presei, ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

Conform comunicatului, de la începutul anului și până în prezent au fost aduse în România 14.563 fiole de imunoglobulină, dintre care 7300 prin Mecanismul de Protecție Civilă declanșat de Ministerul Sănătății la începutul lunii martie a.c.

M. T.

Articole din aceeasi categorie