MS: A fost înființată o structură de urgență care are rolul de a direcționa stocurile identificate de imunoglobulină

O structură de urgență care are rolul de a direcționa stocurile identificate de imunoglobulină în unitățile sanitare din țară către cazurile urgente de imunodeficiență primară care necesită tratament imediat a fost înființată la nivelul Ministerului Sănătății.

Potrivit unui comunicat al MS, remis presei, această structură va gestiona și cantitățile de imunoglobulină necesară tratamentului imunodeficienței primare, care vor fi puse pe piață de furnizor până la sfârșitul anului

De asemeni – informează MS – va fi înființată o linie telefonică  specială la care medicii din toată țara pot anunța apariția cazurilor grave care necesită tratament cu imunoglobulină, pentru ca medicamentele necesare  sa fie direcționate  către unitatea sanitară care are în îngrijire pacientul. Totodată, Ministerul Sănătății a anunțat că intenționează să realizeze un stoc de imunoglobulină care să acopere  necesarul la nivel național pentru o perioadă de 6 luni.

„În prezent, se lucrează la modificarea cadrului legislativ care să permită introducerea unui nou tip de imunoglobulină pe piață, cu administrare intradermică” – se mai precizează în comunicatul MS.

M. T.

Articole din aceeasi categorie