MS: 3.850 doze de imunoglobulină achiziționate de la Crucea Roșie din Austria au ajuns în țară

În urma declanșării mecanismului de protecție civilă, în 31 martie a.c., Compania Națională “Unifarm” SA a achiziționat o primă tranșă de 3.850 doze de imunoglobulină de la Crucea Roșie din Austria, o parte dintre acestea fiind distribuite deja în spitale, pentru tratamentul cazurilor grave – informează Ministerul Sănătății.

Potrivit MS, alte 3.000 de doze de imunoglobulină achiziționate de la Crucea Roșie din Austria vor fi aduse în țară de către Compania UNIFARM în cursul zilei de marți, 17 aprilie, iar un alt lot, de 9.000 de doze, vor ajunge în țară în jurul datei de 30 aprilie 2018.

„Deoarece calculul prețurilor pentru medicamentele achiziționate astfel nu se încadrează în prevederile legale în vigoare, a fost necesară elaborarea unei noi metodologii de preț. Astfel, pentru medicamentele achiziționate de Compania UNIFARM în temeiul Ordonanței nr 19/2018, pentru îndeplinirea serviciului public de interes economic general, a fost elaborat un Ordin de ministru. Ca urmare a aprobării Ordinului de prețuri, unitățile sanitare au declanșat procedurile de achiziție directă, urmând ca în termen de 24 de ore de la finalizarea procedurii, Compania  UNIFARM să le transmită cantitățile de imunoglobulină solicitate” – precizează Ministerul Sănătății, într-un comunicat remis, luni, presei.

Prin intermediul aceluiași document, MS face precizarea că unul dintre producătorii de imunoglobulină prezenți pe piața din România a confirmat, luni, că va livra 2.500 de flacoane, care vor ajunge în țară în maxim 10 zile.

M. TRIPON

Articole din aceeasi categorie