Monedă omagială din argint

Banca Naţională a României (BNR) va lansa în circuitul numismatic, începând de vineri, 20 octombrie, o monedă din argint cu tema Laureați ai Premiului Nobel originari din România – Elie Wiesel.

Moneda este din argint cu titlu 999‰, calitate proof, are valoarea nominală de 10 lei, formă rotundă, diametrul de 37 mm, greutatea de 31,103 grame şi cant zimțat.

Aversul monedei redă casa memorială Elie Wiesel din Sighetu Marmației, inscripţia în arc de cerc „ROMANIA”, valoarea nominală „10 Lei”, stema României și anul de emisiune „2017”. Reversul monedei prezintă portretul lui Elie Wiesel și inscripțiile în arc de cerc ,,LAUREAT AL PREMIULUI NOBEL PENTRU PACE” și ,,Elie Wiesel”.

Monedele, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoţite de broşuri de prezentare redactate în limbile română, engleză şi franceză, care includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central. Tirajul pentru această emisiune este de 200 monede din argint, iar preţul de vânzare, exclusiv TVA, este de 375 lei. Monedele au putere circulatorie pe teritoriul României şipot fi achiziţionate de la Sucursala regionale BNR Cluj.

V.D.

Articole din aceeasi categorie