Monedă aniversară din aur

Banca Naţională a României (BNR) a anunţat că, luni, 16 aprilie, va lansa în circuitul numismatic o monedă din aur cu tema 330 de ani de la tipărirea Bibliei de la București.

Moneda este din aur, cu titlu 900‰, calitate proof, are valoarea nominală de 100 lei, forma rotundă, diametrul de 21 mm, greutatea de 6,452 grame şi cant zimțat.

Aversul monedei redă portretul domnitorului Șerban Cantacuzino, inițiatorul tipăririi Bibliei de la București, și un fragment al acesteia; inscripţia ,,Romania”, valoarea nominală „100 Lei”, stema României și anul de emisiune „2018”. Reversul monedei redă stema lui Șerban Cantacuzino, tipărită în interiorul Bibliei de la București, și inscripţia circulară „330 DE ANI DE LA TIPARIREA BIBLIEI DE LA BUCURESTI”.

Monedele, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoţite de broşuri de prezentare redactate în limbile română, engleză şi franceză, care includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central. Tirajul emisiunii este de 250 monede din aur,iar preţul de vânzare, exclusiv TVA, este de 1.695 lei.

Monedele au putere circulatorie pe teritoriul României şi pot fi achiziţionate de la Sucursala regională BNR Cluj.

Articole din aceeasi categorie