Monedă aniversară din argint

Începând de luni 22 aprilie, Banca Naţională a României (BNR) va lansa în circuitul numismatic o monedă din argint cu tema Desăvârșirea Marii Uniri – Henri Mathias Berthelot.

Moneda este din argint, cu titlu 999‰, calitate proof, are valoarea nominală de 10 lei, forma rotundă, diametrul de 37 mm, greutatea de 31,103 g şi cant zimțat. Aversul monedei redă conacul generalului Berthelot din Fărcădinul de Jos, în prezent General Berthelot, județul Hunedoara, inscripţia în arc de cerc „ROMANIA”, valoarea nominală „10 LEI”, stema României și anul de emisiune „2019”. Reversul monedei prezintă portretul lui Henri Mathias Berthelot, inscripțiile în arc de cerc „HENRI MATHIAS BERTHELOT” și anii între care a trăit „1861-1931”.

Monedele, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoţite de broşuri de prezentare în limbile română, engleză şi franceză, care includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central.

Tirajul emisiunii este de 300 monede, iar preţul de vânzare, exclusiv TVA, dar inclusiv broşura de prezentare este de 350 lei. Monedele au putere circulatorie pe teritoriul României şi vor putea fi achiziţionate de la Sucursala regională BNR Cluj.

Articole din aceeasi categorie