Modernizarea drumului Gherla – Fizeşu Gherlii

Cine a trecut cu maşina zilele acestea pe drumul ce duce din municipiul Gherla spre comuna Fizeşu Gherlii a avut parte de o surpriză plăcută. Prin grija Consiliului Judeţean Cluj, pe drumul judeţean 109C Gherla – Fizeşu Gherlii – Ţaga – Geaca – Cămărașu (DN16) a demarat și se află în plină derulare asfaltarea sectorului de drum Gherla – Fizeșu Gherlii.

În această  prima etapă s-au asfaltat deja aproximativ 2 kilometri de drum, pe un sens de circulație, întregul sector vizat având o lungime de 2,8 kilometri, între pozițiile kilometrice 1+400 și 4+200.

Lucrările de întreținere vizează mai multe sectoare de drum situate pe un tronson în lungime de aproape 38 de kilometri, de la kilometrul 1+400, până la kilometrul 39+200. Astfel, sectorul de drum Țaga – Geaca – Cămărașu (DN 16), în lungime de 21,6 kilometri, mai exact între kilometrul 17+600 și kilometrul 39+200, a fost asfaltat în proporție de 90%, pe restul de 10% din lungimea acestui sector executându-se lucrări complexe ce au vizat fundația drumului. După finalizarea asfaltării sectorului de drum Gherla – Fizeșu Gherlii, preconizată a avea loc în curând, vor fi finalizate și lucrările de asfaltare din zona Țaga, inclusiv pe raza localității. Maşinile şi utilajele firmei care realizează aceste lucrări se află deja la faţa locului, aşa cum am constatat şi noi cu ocazia deplasării pe teren.

De asemenea, pe întreg tronsonul de drum sunt prevăzute și lucrări de realizare a șanțurilor, de completare a acostamentelor, de desfundare şi curăţare a podeţelor, şanţurilor şi rigolelor, tăiere de lăstăriș și vegetație din vecinătatea căii de rulare, precum și lucrări de marcaje rutiere. Cam de mult nu s-au executat astfel de lucrări pe drumurile din zona Câmpiei.

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie