Mobilizare la amenajarea spaţiilor verzi

Zilele trecute am făcut un raid fulger prin municipiile Gherla şi Dej, urmărind situaţia lucrărilor edilitar-gospodăreşti. Ţinând cont de temperaturile de vară din ultima perioadă, gospodarii celor două oraşe vecine au ieşit la lucru.

În municipiul Dej, peste tot am văzut angajaţii Primăriei acţionând la amenajarea spaţiilor verzi. În plin centrul urbei şi la sensul giratoriu de la intrarea în cartierul „Dealul Florilor” se plantau flori şi arbuşti ornamentali, fiind reamenajate şi terenurile de joacă pentru copii. Piaţa Bobâlna arată deosebit de frumos, ca de altfel şi parcul din jurul stadionului de pe malul Someşului. Pe strada Bistriţei nr. 2, în faţa cunoscutei firme „Vasrom”, angajaţii lucrau la curăţirea rigolelor şi a şanţurilor de scurgere a apei. Aceeaşi mobilizare am constatat-o şi în împrejurimile celorlalte unităţi industriale şi firme comerciale de pe raza municipiului Dej.

Febra pregătirilor de primăvară se face simţită şi în municipiul Gherla. Pe străzile 1 Decembrie 1918, Bobâlna şi Mihai Eminescu s-au plantat mii de panseluţe, fiind reamenajate toate spaţiile verzi de pe artera principală a oraşului. Echipele de lucru aparţinând SC ADP SA (fosta RADP) s-au aflat la datorie şi în Piaţa Libertăţii, în parcul mare şi în părculeţul de pe strada Clujului. Pe strada Liviu Rebreanu, în faţa Şcolii Gimnaziale nr.1, cadrele didactice şi elevii au sărit în ajutorul muncitorilor de la SC ADP SA, iar pe strada Dejului, pe teritoriul firmei de transport „MISI 99”, au fost extinse locurile de parcare. În parcul mare, în jurul lacului de agrement au fost expuse pe domeniul public lucrările de sculptură în lemn ale artistului gherlean Ioan Galgóczi (el mai are şi alte amplasamente, pe marginea aleilor din frumosul parc gherlean, o adevărată oază de linişte). În curând parcul mare din Gherla va deveni o adevărată expoziţie de sculptură în lemn.

Atât la Dej, cât şi la Gherla, mai multe unităţi de învăţământ şi grupări ecologice au întreprins acţiuni de salubrizare, în primul municipiu la aceste iniţiative gospodăreşti participând şi angajaţii Primăriei. Un gest frumos, demn de laudă, al edililor dejeni.

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie