Mizeria secolului, pe strada Dezmirului

Deși am prezentat acest enorm focar de infecție poluantă și în trecut, nimic nu s-a mișcat pentru asanarea zonei ce reprezintă un cordon de legătură între Cluj – Napoca și Apahida.
Trecând de unitățile militare de pe această stradă, paralelă cu calea ferată, ce nu are nici o tăbliță de identificare, spre Dezmir și Agro – Transilvania, te apucă groaza când vezi haldele de gunoaie de toate felurile ce acoperă bărăcile în care locuiesc zeci de copii de romi, al căror viitor se formează în acest adevărat… ghetou al gunoaielor. E dureros doar să privești, darmite să trăiești în această mizerie.
Luând piciorul de pe accelerația autoturismului, am întrebat o tinerică de vreo 14 ani, care trăgea cu sete dintr-o țigară, cum de poate trăi între aceste mormane uriașe de gunoaie. Mi-a răspuns că sunt ziduri de… protecție!? Protecție, zic eu, față de lumea civilizată, pe care acești indivizi, fără o minimă educație sau bun simț, o ignoră, putând genera epidemii ucigătoare la periferia marelui oraș, denumit și capitala Transilvaniei. Haideți să le spunem celor din administrația publică locală și județeană, Agenției de mediu, Poliției și cei care mai au atribuții de mediu, că pe strada cu pricina, ce pare decupată din altă lume, chiar și conducta de gaz metan geme sub povara gunoaielor ce-o acoperă.
Și cum o poză face cât o mie de cuvinte, vă rugăm să priviți imaginile alăturate să dați o notă… gospodarilor.
Foto și text Dumitru VATAU

Articole din aceeasi categorie