Misiunea a fost prelungită până în 2023

France Presse
Misiunea canadiană în Letonia, unde Canada conduce un grup tactic internaţional desfăşurat de NATO în ţările baltice după anexarea Crimeii de către Rusia, a fost prelungită “până în 2023”, a anunţat la Riga prim-ministrul canadian Justin Trudeau.
“Suntem gata să ne sprijinim aliaţii în faţa ameninţărilor globale de securitate”, a declarat Trudeau, precizând că misiunea canadiană iniţial prevăzută până în 2019 “a fost prelungită cu încă patru ani”.
“Canada nu îşi va schimba atitudinea faţă de securitatea ţărilor baltice”, a mai afirmat el într-o conferinţă de presă comună cu omologul său leton, Maris Kucinskis.
Acesta din urmă a subliniat că decizia luată de Ottawa este “un dar minunat pentru Letonia cu ocazia aniversării sale centenare”, sărbătorită în acest an.
Efectivele ar urma să rămână la fel, adică 450 de militari.
Misiunea, intitulată “Operation Reassurance”, este cea mai mare din punct de vedere al efectivelor desfăşurată de Canada în Europa în ultimul deceniu.
În total, 1.000 de soldaţi din nouă ţări NATO (Polonia, Albania, Italia, Republica Cehă, Slovacia, Slovenia, Spania şi Letonia) fac parte din ea.
Celelalte trei grupuri tactice sunt desfăşurate în ţările vecine Estonia, Lituania şi Polonia şi sunt conduse de Marea Britanie, Germania şi, respectiv, Statele Unite.

Articole din aceeasi categorie