MIRACOLUL DE LA CLUJ – o nouă premieră la Reactor

• avanpremiera 27 septembrie, ora 20 * premiera 28 septembrie, 20. 00 •

În 28 septembrie a.c., la Reactor de creaţie şi experiment va avea loc premiera spectacolului MIRACOLUL DE LA CLUJ, în cadrul proiectului Exerciţii de democraţie. Investigarea istoriei recente este un proiect care îşi propune realizarea a două spectacole de teatru documentar pornind de la întâmplări semnificative din istoria recentă a României. După premiera din luna mai a primului spectacol– M.I.S.A.PĂRUT – care aduce în discuţie drepturile şi libertăţile personale pornind de la cazul real al unei yoghine din organizaţia MISA, echipa Reactor vă invită acum să descoperiţi culisele celui mai mare joc piramidal din România.
Spectacolul MIRACOLUL DE LA CLUJ pleacă de la scandalul mediatic legat de schema piramidală CARITAS şi mărturiile persoanelor direct implicate în această poveste. Plasând totul în sfera posibilului şi a miracolului, spectacolul aduce în scenă povestea jocului Caritas şi a fenomenului care a luat amploare în jurul acestuia în anii ’90. Treptat e dezvăluită dimensiunea politică şi socială care a stat în spatele acestui circuit, fără de care acesta nu ar fi putut ajunge la asemenea proporţii.
Spectacolul va fi prezentat în 1 octombrie la Bucureşti, la MACAZ – Bar Teatru Coop, iar în 5 octombrie la Sala Studio a Teatrul Naţional din Târgu Mureş.
MIRACOLUL DE LA CLUJ. Cu: Oana Mardare, Lucia Mărneanu, Denisse Moise, Doru Mihai Taloş. Regia: David Schwartz; scenografia: Anda Pop; dramaturgie: Petro Ionescu; muzica: Krisztina Sipos; ilustraţii: Lucia Mărneanu; video: Daniel Răduţu.
Spectacolul nu este recomandat persoanelor cu vârsta sub 14 ani.
M.B.

Articole din aceeasi categorie