Ministrul Educației Naționale a discutat cu reprezentanții ANOSR despre facilitățile acordate studenților

Ministrul Educației Naționale, Valentin Popa, s-a întâlnit vineri, 9 februarie, cu o delegație a Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR), în cadrul discuțiilor fiind abordate subiecte de actualitate privind facilitățile acordate studenților, precum și teme legate de asigurarea calității în învățământul superior.

„Reprezentanții ANOSR au lansat propunerea, aceasta fiind agreată, de principiu, de ministrul Educației, de a modifica legislația în ceea ce privește acordarea ajutorului în vederea stimulării achiziționării de calculatoare (EURO 200), atât în materie de criterii de eligibilitate, cât și la acordarea subvenției propriu-zise. În ceea ce privește studenții etnici români, a fost adusă în discuție posibilitatea măririi burselor acordate acestora, precum și posibilitatea de a cumula diferitele tipuri de burse. La inițiativa ANOSR, ministrul Educației Naționale și-a afirmat deschiderea față de elaborarea unui proiect de metodologie privind acordarea subvențiilor pentru cămine și cantine studențești” – informează MEN, prin intermediul unui comunicat remis presei.

În ce privește introducerea cursurilor de etică și integritate academică în planurile de învățământ ale programelor de studii universitare de master și doctorat, în instituțiile de învățământ superior, ANOSR și-a exprimat intenția de a trimite către MEN un proiect de ghid al normelor de redactare și citare a surselor bibliografice din cadrul lucrărilor științifice, alături de o propunere de fișă de disciplină a acestor cursuri. Ministrul Valentin Popa și-a exprimat deschiderea față de o colaborare între toți actorii interesați, în vederea implementării unor practici unitare în domeniu – precizează sursa citată.

În cadrul întâlnirii a mai fost menționată și posibilitatea realizării unor modificări legislative în ceea ce privește alocarea subvențiilor pentru transportul local în comun.

„În urma celor discutate, se va trece la o analiză aprofundată a celor propuse de Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România, în vederea integrării celor agreate în viitoarele acțiuni ale Ministerului Educației Naționale, în limita competențelor care îi revin” – se mai precizează în comunicat.

M. T.

Articole din aceeasi categorie