Ministerul Sănătăţii s-a autosesizat cu privire la apariţia unor „agenţi pentru reforma sănătăţii”

Ministerul Sănătăţii s-a autosesizat cu privire la apariţia unor „agenţi pentru reforma sănătăţii”, care promit cîştiguri importante din strîngerea de adeziuni la viitoarele case private de asigurări de sănătate.

„În ultimele zile a apărut un fenomen îngrijorător care se dezvoltă la limita legii şi care prevede un sistem piramidal de colectare a unor adeziuni pentru viitoarele case private de asigurări de sănătate. Vreau să trag un semnal de alarmă şi să subliniez că, deocamdată, legislaţia privind asigurările de sănătate este neschimbată. Orice modificare operată va fi făcută publică de către autorităţi, astfel încît cetăţenii să cunoscă exact şi corect modul în care pot accesa sistemul de asigurări private de sănătate”, atenţionează ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau, printr-un comunicat remis presei.

Prin acelaşi document, Ministerul Sănătăţii atenţionează că aceste firme, recent apărute pe piaţă, nu sînt autorizate, iar tabelele pe care le întocmesc, cu date personale ale cetăţenilor, „sînt lipsite de valoare juridică”. „Mai mult, reprezintă un risc să prezinţi date personale unor persoane necunoscute” – se spune în comunicatul MS.

Ministerul Sănătăţii mai face precizarea că noul proiect de lege privind reforma în Sănătate este în lucru, iar atunci cînd va fi finalizat, iar sistemul de asigurări de sănătate private, conturat, Ministerul Sănătăţii şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate îl vor pune în dezbatere publică.

M. T.

Articole din aceeasi categorie