Militarii clujeni descind în mall

Divizia 4 Infanterie Gemina va organiza, în contextul Zilei Armatei Române, un eveniment cu totul inedit. Este vorba despre acţiunea ‘Armata României la Mall’, programată să aibă loc miercuri 25 octombrie, între orele 11-18 în centrul comercial de la ieşirea din Cluj-Napoca spre Floreşti. ‘’Militarii clujeni vor prezenta expoziţii cu armament uşor şi greu de infanterie, tehnică de luptă antiaeriană, inclusiv rachete antiaeriene, materiale şi echipamente de alpinism, paraşutism, comunicaţii şi informatică, protecţie CBRN (chimică, bacteorologică, radiologică şi nucleară)’’, a anunţat Divizia 4 Infanterie ‘’Gemina’’.

Tot în contextul Zilei Armatei Române, duminică, 22 octombrie, începând cu ora 12.30, în poligonul militar Someşeni se va desfăşura competiţia „Challenge survival run” organizată de membrii Clubului Sportiv Atletic. Evenimentul sportiv se anunţă a fi o provocare pentru participanţi, fie adulţi, în cursele individuale de 10 km („Survival run”) sau în cele de echipă de 5 km („Challenge team”), fie copii, în cursa de 800 m („Kids race”);

Luni, 23 octombrie, începând cu ora 13.00, la sediul comandamentului Diviziei 4 Infanterie „Gemina” va sosi una dintre cele trei „Ştafete ale veteranilor Invictus”. Proiectul, ajuns la a patra ediţie, are ca scop promovarea valorilor naţionale şi comemorarea eroilor care s-au jertfit pentru patrie. Cel mai lung şi important traseu al ştafetelor porneşte din Bucureşti şi trece prin Ploieşti, Braşov, Sfântu Gheorghe, Miercurea Ciuc, Sighişoara, Târgu Mureş, Câmpia Turzii, Cluj-Napoca, Zalău, Carei. De altfel, toate cele trei ştafete sunt planificate să se finalizeze simultan, în data de 25 octombrie, la Carei.

Tot luni, între orele 10-13, se va derula proiectul „Ziua Armatei României în şcoli” la Liceul Teoretic „Emil Pora”. În acest context, militari din Regimentul 317 ISR „Vlădeasa” vor prezenta elevilor de la această instituţie de învăţământ preuniversitar o expoziţie de armament şi echipament din specialitatea „cercetare” şi militari din Centrul Militar Zonal Cluj, precum şi materiale de promovare a profesiei militare.

C.P.

Articole din aceeasi categorie

One Response to Militarii clujeni descind în mall

  1. Unu'

    La adunătura de magazine denumită „mall”, dânșii arată chiar „cool”. E mai puțin cool însă cînd se întorc acasă de la capătul lumii într-o cutie, sau fără organe genitale din cauza IED-ului care a explodat sub vehicolul în care se aflau. Părinții ar trebui să își îndrume copiii către cariere pașnice și mult mai bine remunerate decât cea de militar profesionist.