Mii de articole pirotehnice confiscate de polițiștii clujeni

Peste 5.300 de articole pirotehnice de divertisment, destinate utilizării în exterior, în spații restrânse, au fost confiscate polițiștii clujeni miercuri, 27 decembrie, în cadrul acțiunii Foc de Artificii.

Potrivit IPJ Cluj,  în zona Pieței Mărăști din municipiul Cluj-Napoca, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au depistat un bărbat în vârstă de 37 de ani, din comuna Tureni, care deținea și comercializa, fără drept, 950 bucăți articole pirotehnice categoria F2.

În Piața Republicii din orașul Huedin, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, împreună cu polițiști din cadrul Poliției orașului Huedin, au depistat trei persoane, un bărbat în vârstă de 22 de ani, din Cluj-Napoca, și două femei, în varstă de 43 de ani, din Cluj-Napoca, respectiv de 50 de ani, din Huedin, care, de asemenea, dețineau și comercializau, fără drept, 3.189, 880, respectiv 331 bucăți articole pirotehnice categoria F2.

Articolele pirotehnice au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor sub aspectul săvârșirii infracțiunii de efectuare de operațiuni cu articole pirotehnice fără drept, prevăzută de Legea 126/1995 rep. privind regimul materiilor explozive.

D.S.F.

Articole din aceeasi categorie