Mihai Goţiu a pierdut funcţia de vicepreşedinte al Senatului

Noua sesiune a început cu alegerea noilor structuri de conducere ale grupurilor şi comisiilor parlamentare, cât şi ale Biroului Permanent al Senatului. În acest context, deputatul clujean Horia Nasra a fost ales vicelider al Grupului PSD din Camera Deputaţilor. Totodată, o parte dintre parlamentarii clujeni şi-au păstrat funcţiile la nivelul acestor structuri, în timp ce alţii însă nu au fost suficient de influenţi pentru a-şi menţine poziţiile cheie la nivelul birourilor permanente, grupurilor şi comisiilor parlamentare.

Dintre deputaţii clujeni, Horia Nasra a reuşit să-şi negocieze obţinerea unei funcţii la nivelul grupului parlamentar din care face parte. Astfel, acesta a fost desemnat vicelider pentru regiunea de Nord-Vest. „Sînt onorat de această responsabilitate, calitatea de vicelider al Camerei Deputaţilor pe zona de Nord-Vest reprezentînd pentru mine o confirmare a încrederii colegilor din PSD”, a declarant Horia Nasra, lider al PSD Cluj. În schimb, senatorul USR de Cluj, Mihai Goţiu a pierdut funcţia de vicepreşedinte al Senatului. Goţiu a fost desemnat în această funcţie începând cu prima sesiune din actuala legislatură însă acum se pare că senatorul clujean nu a fost destul de influent în rândul colegilor săi din USR pentru a-şi păstra poziţia.

Cât priveşte parlamentarii liberali clujeni, aceştia au reuşit să-şi păstreze poziţiile pe care le-au avut la nivelul comisiilor de specialitate în sesiunile precedente. Astfel, deputatul Adrian Oros rămâne vicepreşedinte al Comisiei pentru Agricultură iar Florin Stamatian va exercita în continuare funcţia de vicepreşedinte la Comisia de Sănătate din Camera Deputaţilor. Marius Nicoară şi-a păstrat şi el funcţia de preşedinte al Comisiei pentru drepturile omului. De asemenea, deputatul ALDE de Cluj, Steluţa Cătăniciu va exercita în continuare funcţia de secretar al Comisiei Juridice din Camera Deputaţilor iar Csoma Botond(UDMR) rămâne vicepreşedinte al Comisiei pentru administraţie publică şi amenajarea teritoriului.

C.P.

Articole din aceeasi categorie