Micii muzicieni gherleni se afirmă şi în vacanţă

După ce, nu demult, am relatat despre succesul celor 26 de mici instrumentişti din cadrul secţiei Gherla a Şcolii de Muzică “Augustin Bena” Cluj-Napoca, la tradiţionalul concert festiv de sfârșit de an școlar,  avem din nou veşti bune referitoare la evoluţiile remarcabile ale elevilor gherleni la diferite concursuri şi festivaluri.

De astă dată amintim rezultatele foarte bune obţinute de reprezentanţii municipiului Gherla la Festivalul muzical al copiilor “Inimi la unison”, organizat de Departamentul de tineret, Consiliul de muzică din cadrul departamentului Transilvania Nord al Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea. Gala festivalului a avut loc chiar la Cluj-Napoca, în sala cinematografului Florin Piersic şi a reunit cei mai buni interpreţi de muzică clasică din rândul copiilor până la vârsta de 14 ani, indiferent de confesiune religioasă. Aflat la cea de a III-a ediţie, festivalul ne-a dovedit încă o dată că în oraşul Gherla (dar, nu numai acolo) sunt multe talente, dornice de afirmare. La Gherla, profesoara de muzică Kovács Hajnal are preocupări constante în educaţia şi formarea talentelor din acest domeniu, pregătind an de ani zeci de copii la instrumentul pian, majoritatea fiind elevii Şcolii de Muzică “Augustin Bena” din Cluj-Napoca.

Primele etape ale Festivalului Naţional “Inimi la unison” s-au desfăşurat la Alba Iulia, Sic şi Vişeu de Jos. Cei mai buni la aceste faze preliminarii au fost prezenţi la Gala festivalului ce a avut loc la Cluj-Napoca.

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie