MEN: Toate avizele pentru auxiliarele didactice şi curriculare au fost anulate

Ministrul Educaţiei Naţionale, Liviu Marian Pop, a decis anularea tuturor avizelor acordate de MEN, începând cu anul 2002, pentru auxiliarele didactice, auxiliarele curriculare şi mijloacele de învăţământ.

„Am analizat prevederile legislative în materie de avizare a acestor materiale didactice auxiliare şi am constatat cu surprindere că ordinul de ministru nr. 4916/2002, care aproba metodologia de avizare, nu a fost actualizat, deşi Legea educaţiei naţionale a apărut în 2011. Prin urmare, am emis un ordin care anulează actul normativ din 2002, astfel că toate auxiliarele didactice existente la ora actuală nu mai sunt valabile”, a declarat ministrul Liviu Marian Pop, citat într-un comunicat de presă al MEN.

Conform aceluiaşi document, ministrul Educaţiei a mai declarat şi că a numit o comisie care, în termen de 30 de zile, va propune un proiect de metodologie privind elaborarea, evaluarea, avizarea, aprobarea şi utilizarea auxiliarelor didactice, auxiliarelor curriculare şi a mijloacelor de învăţământ. Comisia este formată din doi secretari de stat, directorul Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE), doi reprezentanţi ai federaţiilor sindicale din învăţământul preuniversitar, un reprezentant al Consiliului Naţional al Elevilor şi un reprezentant al Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi. Concomitent, Ministerul Educaţiei Naţionale a anunţat că va modifica Hotărârea de Guvern prind organizarea şi funcţionarea Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare, astfel încât procedurile de evaluare să fie preluate de această instituţie.

În ceea ce priveşte utilizarea auxiliarelor didactice, elaborate în acord cu noile reglementări şi programe şcolare aprobate de MEN, ministrul Liviu Marian Pop a precizat că, de acum înainte, un astfel de material auxiliar va putea fi folosit la clasă „doar dacă învăţătorul sau profesorul înaintează o propunere în acest sens către consiliul profesoral al unităţii şcolare, iar acesta o aprobă având avizul conform al inspectoratului şcolar judeţean şi al asociaţiei de părinţi din şcoală”.

M. T.

Articole din aceeasi categorie