Membrii CCL – nemulţumiţi de activitatea autorităţilor locale

Consiliul Civic Local (CCL) solictă Consiliului Local (CL) al municipiului să pună pe ordinea de zi în vederea analizării societăţilor, respectiv a activităţilor care au înregistrat pierderi în acest an. „Adresăm CL rugămintea de a pune pe ordinea de zi din acest an, analiza celor trei activităţi cu probleme şi cu pierderi : Stadionului oraşului, Centrul de prelucrare a deşeurilor menajere, Cluj Inovation Park”, cer membrii organizaţiei care spun ei, reprezintă vocea societăţii civile clujene. De asemenea, reprezentanţii CCL cer Legislativului municipal să dezbată raportul privind internaţionalizarea industriilor creative şi să facă demersurile necesare pentru ca administratorul municipiului Cluj-Napoca, Gheorghe Şurubaru, să-şi prezinte raportul de activitate după primul an de mandat. „Supunem dezbaterii şi deliberării în CL a raportului în legătură cu Internaţionalizarea industriilor creative pentru Cluj-Napoca. Cu sprijinul CL Cluj-Napoca, invităm city managerul municipiului, dl. Gheorghe Şurubaru să îşi prezinte rezultatele după primul an de mandat”, au mai decis reprezentanţii CCL, întruniţi în şedinţa din data de 12 octombrie.
Totodată, aceştia subliniază că, „incertitudinea indusă asupra companiilor, pasagerilor şi angajatilor Aeroportului “Avram Iancu” din Cluj-Napoca ne pune în postura ca în numele comunităţii să adresăm memorii publice instituţiilor statului român, pentru respectarea legislaţiei aeroportuare specifice şi pentru respectul ce se cuvine acordat profesioniştilor care au făcut dovada competenţei lor”, spun aceştia, solicitând Consiliului Judeţean „documentare şi echilibru în hotărârile votate”.
De asemenea, reprezentanţii CCL critică municipalitatea clujeană, afirmând că autoritatea locală a lăsat pe ultima sută de metri organizarea evenimentelor privind a celebrarea a 100 de ani de la Marea Unire. „CCL îşi manifestă întreaga disponibilitate de colaborare cu Primăria şi CL Cluj-Napoca în acţiunea de pregătire – pe ultima sută – a programului pentru cinstirea Centenarului”, subliniază reprezentanţii organizaţiei civice.
A.S.

Articole din aceeasi categorie