Medicii din Munți – acțiune la Muntele Rece

Copiii din cătunele izolate ale Munților Apuseni au fost, sâmbată, 13 iulie, invitații speciali ai Caravanei pediatrice, prima acțiune organizată de Asociația CERT-Transilvania, în colaborare cu Caravana cu Medici, în cadrul proiectului MediCERT – Medicii din Munți.

În cadrul acestei prime acțiuni, 78 de copii au beneficiat de consultații și investigații gratuite, oferite cu dedicație și profesionalism de echipa de 43 de voluntari – studenți la medicină, medici rezidenți, medici specialiși și medici primari – din Asociația Caravana cu Medici. Echipa de educație medicală a organizat cursuri de prim ajutor atât pentru copii, cât și pentru părinți.

Micii pacienți au pășit, rând pe rând, în cabinetele amenajate pe diferite specialități, în incinta școlii din Muntele Rece, iar la final toți au fost rasplătiți pentru curajul lor cu jucării și kit-uri de igienă dentară.

Asociația CERT-Transilvania mulțumește partenerilor care au contribuit la reușita acestei prime acțiuni: Caravana cu Medici, Niște Oameni și TDS, Big Belly Cluj, FizzSoundSystems, Primăria Măguri Răcătău și Școala Gimnazială Muntele Rece.

Articole din aceeasi categorie