MediCERT – Medicii din munți

Sâmbătă 13 iulie, Asociația CERT-Transilvania va duce Caravana pediatrică în inima munţilor, într-o prima acţiune a unui amplu proiect de screening şi prevenţie, intitulat MediCERT – Medicii din munţi.

„Înţelegem cât de important, şi totuşi dificil, este accesul la servicii medicale pentru persoanele care trăiesc în zone izolate. De multe ori dificultatea de a ajunge la medic, lipsa unui screening făcut la timp şi lipsa informaţiilor pot face diferenţa între o viaţă sănătoasă şi una dificilă. În lună martie, Asociaţia CERT-Transilvania a achiziţionat cu mari eforturi o ambulanţă specială. Este un autovehicul 4X4, care va duce sănătatea în munţi, acolo unde medicilor le este greu să ajungă şi de unde bolnavilor le este greu să coboare. Se doreşte îmbunătăţirea calităţii vieţii celor care nu pot, nu ştiu sau nu îşi permit să acceseze servicii medicale. Suntem la un pas de a duce la îndeplinire ceea ce pentru mulţi este doar un vis” – au anunțat inițiatorii proiectului.

Potrivit acestora, alături de Caravana cu Medici, Nişte Oameni, TDS şi Big Belly, 34 de medici pe diferite specialităţi, vor desfăşura activităţi de screening şi prevenţie pentru copiii din Apuseni.

Evenimentul de sâmbătă este primul dintr-o serie de acţiuni anunțate în cadrul proiectului MediCERT – Medicii din munţi.

M. T.

Articole din aceeasi categorie

One Response to MediCERT – Medicii din munți

  1. ab

    Felicitari, mult succes