Medaliile „Iuliu Hațieganu” și „Gheorghe Barițiu” pentru prof. dr. Florea Marin

Luni, 11 iunie, ora 13:30, în aula Iuliu Hațieganu a UMF Cluj (str. Gh. Marinescu nr. 23, parter) va avea loc lansarea  volumului semnat de Florea Marin și dedicat Anului Centenar al Marii Uniri: „Facultatea de medicină, școala medicală clujeană și spitalele din Cluj (1500-2000) – scurt istoric”. Ediția a II-a, revizuită și adăugită cu perspectiva medicinei și farmaciei clujene de la origini până în zilele noastre.

În cadrul evenimentului, organizat de Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca, alături de Filiala din Cluj-Napoca a Academiei Române, profesorului Florea Marin i se vor decerna medaliile „Iuliu Hațieganu”, din partea UMF Cluj, și „Gheorghe Barițiu” – cea mai înaltă distincție a Filialei clujene a Academiei Române. Volumul va fi prezentat de acad. Gheorghe Benga, sub îngrijirea căruia a fost editată această ediție, și de drd. Marius Mureșan, lector la Facultatea de Istorie a Universității „Babeș-Bolyai”, redactorul cărții, din partea Editurii Casa Cărții de Știință din Cluj-Napoca.

Prof. dr. Florea Marin este medic primar internist, membru emerit al Academiei de științe Medicale din România, prof. dott. Expert d’Europe E.E., membru de onoare al corpului profesoral al Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu”. A publicat peste 350 de lucrări știintifice, majoritatea ca autor unic, în domeniul medicinii interne, al expertizei medicale a capacității de muncă, al reabilitării medicale în boli digestive, diabet zaharat, boli oculare și cardiovasculare, în domeniul explorărilor morforfuncționale, precum și volume de literatură medico-istorică și umoristică medicală.

M. T.

Articole din aceeasi categorie