Marile capitale europene – în topul destinaţiilor de vacanţă

Londra, Roma, Bruxelles, Paris şi Milano se află în topul oraşelor europene preferate de români în vacanţa din această vară, iar rezervările de bilete de avion s-au majorat cu 13% faţă de aceeaşi perioadă din anul 2018.

Conform datelor furnizate de turoperatorul Vola.ro, aceste cinci destinaţii preferate s-au clasat în top şi în anul anterior, cu diferenţa că, în 2019, se înregistrează o creştere de 10 – 13% comparativ cu anul 2018, în funcţie de numărul de bilete de avion rezervate.
Capitala Regatului Unit al Marii Britanii, Londra, conduce detaşat în clasamentul oraşelor preferate de către români, cu aproape 1.500 de rezervări efectuate doar în luna iunie, atât pentru călătorii de tip city break, cât şi pentru cele ale românilor din diaspora. În top şi-au făcut apariţia Viena şi Dublin, care au urcat în preferinţele turiştilor din România, înregistrând creşteri de peste 20% la numărul biletelor de avion rezervate pentru vara aceasta. De remarcat că preţul mediu al biletelor de avion a scăzut, în această perioadă, ajungând la 127,62 de euro / persoană, faţă de aproape 133 de euro/persoană în 2018.

La capitolul city break-urilor, turiştii români optează, în perioada verii, fie pentru bilete doar dus, care să le ofere posibilitatea să aleagă returul dintr-un alt oraş, fie pentru perioade de maximum patru zile. În acelaşi context, peste 70% dintre turiştii care călătoresc vara în city break-uri nu îşi achiziţionează servicii pentru bagajul de cală.
Cât priveşte pachetele de vacanţă, Turcia (Antalya) şi Grecia (Rhodos, Corfu, Zakynthos) rămân destinaţiile cele mai populare, dar există interes din ce în ce mai crescut pentru staţiunile spaniole Tenerife, Palma de Mallorca sau Costa Brava.

Articole din aceeasi categorie