Marea Unire, sărbătorită de copiii de la Grădinița „Căsuța Fermecată” Gherla

Copiii Grădiniței cu Program Prelungit „Căsuța Fermecată” au susținut, săptămâna trecută,  un program artistic intitulat „România-i țara mea”, cinstind cum se cuvine Centenarul Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918.

Grupele de copii preșcolari, îndrumați de educatoarele Beldean Monica, Florian Monica și Mărginean Ioana, au recitat poezii cu caracter patriotic, în care mesajul era dragostea pentru țară și neam, iar apoi au intrat într-o horă a prieteniei și bucuriei, îmbrăcați în costume populare, mândri fiind de portul românesc și de cultura noastră românească.

Corul grădiniței „Vocile copilăriei”, coordonat de prof. Socaciu Delia, a încântat publicul prezent la spectacol cu un repertoriu de cântece românești, cu puternic mesaj emoțional și de o înaltă ținută artistică (pentru niște copii de 4-6 ani).

„Sentimentul de mândrie națională i-a animat pe copii în a dezvălui prin aceste cântece și poezii dragostea lor pentru istoria poporului român, pentru tradiții, pentru țara în care s-au născut și au crescut”- a subliniat directoarea instituției, prof. Danko Aurelia.

Momente artistice de mare încărcătură patriotică și care au trezit multe emoții. Felicitări copiilor și colectivului de cadre didactice pentru un spectacol deosebit!

Szekely Csaba

Articole din aceeasi categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *