Mare târg la Buza

Conform tradiţiei, în prima duminică a lunii octombrie, în fiecare an are loc marele târg de toamnă de la Buza. Evenimentul, organizat de Primărie, atrage de fiercare dată sute de oaspeţi, veniţi de pe toate părţile Câmpiei, dar şi din judeţele vecine Bistriţa Năsăud şi Mureş.

Alături de renumitul târg de la Bonţida, cel de la  Buza este cel mai cunoscut şi vizitat în zona Gherlii şi Dejului. Acolo se găsesc… de toate, de la diferite mărfuri agricole şi industriale, materiale de construcţii, la produse lactate şi de carmangerie. Lumea abia aşteaptă, în fiecare toamnă, să participe la acest târg tradiţional cu o mare vechime. Primarul comunei Buza, Czégér István, ne-a spus că numai sub conducerea domniei sale au avut loc 14 ediţii. Edilii din localitate au depus şi în acest an mari eforturi organizatorice pentru ca totul să iasă bine şi cumpărătorii să fie mulţumiţi de diversitatea şi calitatea  mărfurilor desfăcute.

Târgul de la Buza va începe duminică, 7 octombrie, de la ora 9:00 şi va avea loc pe oborul de la marginea satului. Desigur, nu vor lipsi cântecul şi voia bună, aşa cum se întâmplă la fiecare ediţie.

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie