Maratonul de Sănătate Secom® ajunge sâmbătă la Cluj

O nouă ediție a Maratonului de Sănătate Secom®, în cadrul căruia medicii specialiști și participanții vor dezbate o temă de actualitate a societății moderne – ”Relația dintre muncă și viața personală și gestionarea stresului” – va avea loc sâmbătă, 31 martie, la Cluj-Napoca.

În cadrul evenimentului, care se va desfășura începând de la ora 10:40, la Hotel Platinia, Sala Monet (Calea Mănăștur nr. 2), participanții vor afla cum pot gestiona stresul cotidian și care sunt măsurile care pot duce la o viață echilibrată. Psih. dr. Mara Bria, cercetător științific în cadrul Facultății de Psihologie și Științele Educației – UBB, și dr. Andreea Cozma, medic specialist endocrinologie, vor vorbi despre efectele stresului asupra stării generale de sănătate și vor prezenta participanților modalități care să îi ajute să înțeleagă semnalele pe care le trimit mintea și organismul. Totodată, medicii specialiști vor oferi recomandări pentru gestionarea eficientă a stresului și obținerea unui echilibru între viața profesională și personală.

Evenimentul este gratuit, iar participarea se face în limita locurilor disponibile.

Conform unui studiu realizat de iVox* pentru Secom, trei sferturi dintre angajații români se declară stresați și suprasolicitați la locul de muncă, iar 80% dintre aceștia prezintă simptome ale afecțiunilor cauzate de stres, majoritatea acuzând oboseală excesivă și îndelungată (85%), probleme cu somnul sau migrene (65%). De asemeni, 4 din 10 respondenți au semnalat probleme de greutate, dureri articulare și o predispoziție mare la răceli, ca urmare a imunității slăbite.

Maratonul de Sănătate este un proiect de informare Secom®, care își propune să aducă față în față specialiștii din domeniul medical și persoanele interesate de sănătate, într-un maraton de dialoguri deschise. Proiectul are ca scop promovarea unei atitudini responsabile față de propriul organism și cultivarea unui comportament preventiv.

M. T.

Articole din aceeasi categorie