Maraton de evenimente pentru mamele – antreprenor

“Mamprenoare” este un Business Hub & Accelerator, înfiinţat în urmă cu doi ani si jumătate de Alina Bota, o româncă stabilită în Belgia, care a avut ideea de a-şi conecta toate clientele din ţară într-o comunitate, cu scopul de a le încuraja să pună în practica strategiile sau abilităţile învăţate.

Comunitatea înfiinţată de Alina Bota are în prezent peste 500 de membre din Cluj-Napoca, Iasi, Bucureşti, Ploieşti, Târgoviste, Alba Iulia, Târgu-Mureş, Baia-Mare, Timişoara, Piteşti, Brăila, Galaţi şi Constanţa.

Alina Bota a dezvoltat şi o platformă online dedicată mamelor – antreprenor (www.mamprenoare.eu), unde promovează mamele care vor sa aibă un venit din activități antreprenoriale sau de freelancing. Platforma oferă posibilitatea ca mamele care nu au încă resurse financiare ca sa își dezvolte propriile website-uri, sa își facă un profil personal, să își promoveze produsele sau să scrie pe blog. Mai mult decât atât, activitățile proiectului antreprenorial s-au extins și în mediul offline, prin programul Business Hub & Accelerator, care oferă instrumente de networking, educare și promovare pentru mamele care doresc să se dezvolte profesional pe cont propriu și sa devină independente financiar.

Workshop-uri antreprenoriale pentru mămici

Primii pași în proiectul antreprenorial constă în prezentarea unui ghid simplu și ușor de urmat de orice persoana fără experiența în antreprenoriat, dar și atentionarea asupra a greșelilor pe care le-au făcut alți antreprenori în drumul lor către succes.

Scopul acestui workshop este acela de a le ghida pe participante pas cu pas în lumea antreprenoriatului, în așa fel încât parcursul lor să fie rapid și puțin costisitor. Workshop-urile au o durată de 2 ore, iar în timpul acestora se vor prezenta studii de caz cu mame antreprenor care au depășit deja problemele cu care se confruntă orice antreprenor la început de drum. După workshop, participantele sunt invitate sa facă parte dintr-un grup de Facebook național și din unul local, să participe la evenimentele locale ale „mamprenoarelor” și pot accesa cursurile „Școlii de Management Mamprenoare” sau programele de mentorat, consultanță sau training. Workshop-ul din Cluj-Napocase va desfăşura în 4 decembrie

Cafeneaua mamprenoarelor

Lunar, are loc in fiecare oraș un eveniment de networking numit „Cafeneaua Mamprenoarelor”, unde membrele comunității își conectează ideile, își prezintă afacerile, au mini-sesiuni de training organizate de către specialiști, cer sfaturi, recomandări, încheie parteneriate și se relaxează la o cafea.

La nivel local, se organizează activități în parteneriat cu diverși organizatori de evenimente cu scopul de a crește vizibilitatea comunității și a membrelor. Un asemenea eveniment, „Atelierele Mamprenoarelor” s-a desfăşurat în Clşuj-Napoca, la Sports Festival.

Revista “Mamprenoare”

Din colaborarea mamelor -antreprenor a rezultat și un proiect editorial: o revistă glossy în care mamele sunt vedete, iar articolele sunt scrise în totalitate de către memrele comunităţii. Revista este trimestrială și a ajuns deja la numărul 4, care va vedea lumina tiparului în luna decembrie.

Informaţii suplimentare sunt disponibile pe siteţ-urile http://mamprenoare.eu/ şi https://www.facebook.com/mamiciantreprenor/

Articole din aceeasi categorie