Majoritatea românilor pleacă în vacanţă cu maşina

Aproximativ 75% dintre români au profitat de vacanţa de vară, anul acesta, iar majoritatea (81%) au ales autoturismul drept partener pentru a ajunge la derstinaţiile alese.

Vacanţele de vară au fost urmate de ieşirile de week-end, iar 6 din 10 români au avut în ultimul an cel puţin o vacanţă de week-end, arată un studiu realizat la solicitarea Petrom. Astfel, 25% dintre românii participanţi la studiu au mers în vacanţă şi cu ocazia Paştelui, iar 18% au profitat şi de zilele libere de 1 Mai ca să plece în concediu. Pe de altă parte, 26% dintre români intenţionează să plece în concediu şi cu ocazia sărbătorilor de Crăciun, iar 23% dintre cei chestionaţi au declarat că vor profita în acest sens şi de zilele libere de Anul Nou.

România – destinaţia favorită în vacanţe

Majoritatea românilor (70%) şi-au petrecut vacanţa de vară în ţară, 97% au călătorit tot în ţară cu ocazia vacanţelor de week-end, 94,5% au ales destinaţii locale şi pentru vacanţa de Paşte, iar 91% şi-au petrecut vacanţa de 1 Mai în România. Majoritatea românilor (86,6%) îşi vor petrece vacanţa de Crăciun în România, iar 71% dintre cei chestionaţi au ales destinaţii din România pentru vacanţa de Anul Nou.
Judeţele Constanţa şi Braşov sunt primele două destinaţii preferate de români pentru călătoriile lor interne. Datele Institutului Naţional de Statistică arată că, de la începutul anului până în 30 iunie, 972.125 de români s-au cazat în destinaţii din judeţul Braşov, iar 810.849 de români au înnoptat în destinaţii din judeţul Constanţa.

Automobilul rămâne în topul preferinţelor şi pentru vacanţa de Crăciun
Maşina a fost mijlocul de transport preferat de români pentru călătorii. Astfel, 81% dintre participanţii la studiu au declarat că au mers cu maşina în concediul de vară, în timp ce 24% au ales să călătorească cu avionul, iar 6% au ales să meargă cu trenul.
Chiar şi în cazul altor vacanţe decât cea de vară, românii au preferat să călătorească cu maşina – 81% dintre cei chestionaţi au condus autotursimul atunci când au mers în vacanţă, alta decât cea de vară. În cazul ieşirilor de week-end, maşina a fost mijlocul de transport preferat de 98,5% dintre români, 93% dintre ei au călătorit cu maşina şi cu ocazia vacanţei de 1 Mai, iar 95,5% dintre aceştia au mers cu autoturismul şi în vacanţa de Paşte. De asemenea, 9 din 10 români participanţi la studiu au declarat că vor prefera maşina şi pentru călătoriile planificate pentru vacanţa de Crăciun.

Articole din aceeasi categorie