Majoretele din Gherla s-au remarcat la Campionatele Europene din Franţa

Zilele trecute a fost mare sărbătoare în parcarea supermagazinului Lidl din municipiul Gherla, unde a răsunat muzica pentru campioanele formaţiei de majorete „Queens Dancing”, revenită după o săptămână de întrecere de la Campionatele Europene desfăşurate în  oraşul Agen din Franţa.

Precadetele, alături de părinți și prieteni, le-au așteptat cu flori și baloane colorate. În uralele cunoscuților, fetele au fost îmbrățișate după succesul avut la competiţia continentală. Reprezentantele municipiului Gherla, pregătite de Andreea Sabo, au avut o evoluţie remarcabilă.

Cele 31 de fete, care au format două echipe, de cadete și junioare, au prezentat opt dansuri, la categoriile solo, duo și echipe. Juriul internaţional a fost încântat de prestația majoretelor, care au obținut locul I la categoria duo junioare, locul I  la duo senioare, locul III la solo junioare, locul VII la solo senioare, locul III pe echipe cadete și junioare. Datorită lor și celorlalte echipe participante din România, între care Magic, Colibri, Alegria, Deja-vu, Happy, True Colors, Best Junior, tricolorul românesc a urcat la cel mai înalt nivel la festivitatea de premiere, iar Imnul României a răsunat în sala de concurs. O mare bucurie şi satisfacţie pentru elevele din Gherla, în pragul noului an şcolar.

Campionatul din Franța a fost organizat de Asociația Majoretelor din Europa (EMA), cu sediul în Croația, care are 70.000 membri ce activează în 1000 de echipe de pe continent.

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie