Mai multe treceri de pietoni nesemaforizate vor fi supra-iluminate!

Municipalitatea clujeană anunţă că au început lucrările pentru supra-iluminarea a 40 de treceri de pietoni din Cluj-Napoca. Aceste lucrări reprezintă prima etapă dintr-un proiect mai amplu prin care vor fi supra-iluminate 113 treceri de pietoni nesemaforizate.

În cursul anului 2018 a fost implementat proiectul pilot prin care au fost montate sisteme dedicate pentru două treceri de pietoni: pe str. Donath și str. Plevnei.

În acest moment este finalizată proiectarea și s-a obținut autorizația de construire pentru 40 de treceri.

Pe lângă trecerile de pietoni supra-iluminate de pe străzile Donath și Plevnei este funcțională și trecerea de pe str. București intersecție cu Anton Pann.Aceste lucrări sunt cuprinse proiectului „Modernizarea și extinderea sistemului de iluminat public și modernizarea sistemului de iluminat în două clădiri ale Primăriei municipiului Cluj-Napoca, folosind tehnologia LED”, finanțat prin Programul de Cooperare Elvețiano-Român. Astfel, pe fiecare parte a trecerilor de pietoni şi pentru fiecare sens de circulaţie, se va monta câte un stâlp echipat cu aparat de iluminat cu distribuţia asimetrică a fluxului luminos.

Aceştia vor fi amplasați înaintea trecerii de pietoni din direcţia de deplasare a traficului, iar fluxul luminos va fi direcționat spre pietonii aflaţi pe trecere, creându-se astfel un contrast pozitiv între pietoni și fundal.

A.M.C. 

Articole din aceeasi categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *