Mai multe drumuri judeţene urmează să fie modernizate

Mai multe tronsoane de drumuri judeţene vor fi supuse în perioada următoare unor ample lucrări de reparaţii şi modernizare, a anunţat Consiliul Judeţean Cluj. „Vestea bună pentru clujeni este că demarăm o amplă campanie de reparaţii la drumurile judeţene, atât reabilitări şi modernizări complexe, în profunzimea drumului, cât şi lucrări de întreţinere curentă şi periodică, în egală măsură necesare. Am cerut constructorilor ca, profitând de vremea excelentă, să înceapă operaţiunile de îndată, sens în care am şi semnat deja 12 ordine de începere a lucrărilor” a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe. În ceea ce priveşte lucrările de întreţinere, acestea se derulează pe nu mai puţin de 29 de drumuri şi sectoare de drumuri judeţene, în baza Programului de lucrări de întreţinere curentă şi periodică pentru anul 2018 aprobat prin hotărâre a Consiliului Judeţean şi a contractelor de execuţie semnate la sfârşitul săptămânii trecute. Durata maximă de execuţie a lucrărilor de întreţinere este cuprinsă între 4 şi 6 luni de la data semnării contractelor, demararea tuturor acestora urmând a avea loc în cursul lunilor aprilie şi mai.

Totodată, o categorie aparte o reprezintă drumurile judeţene DJ 107P (DN1R) – Gilău – Mărişel, DJ 109A Chinteni – Vultureni – Dealu Jurcii, DJ 107M Luna de Sus – Băişoara – Iara – Buru – limită cu judeţul Alba şi DJ 150 Viişoara – Frata – Mociu pe care urmează să se execute lucrări de modernizare şi reabilitare în baza Programului de investiţii aprobat pentru anul 2018. Demararea efectivă a lucrărilor de către societatea Kiat Group Construct SRL este prevăzută pentru perioada imediat următoare. În acelaşi timp însă, pentru asigurarea unei circulaţii normale şi în condiţii de siguranţă, până la demararea lucrărilor de către societatea Kiat Group Construct SRL, pe aceste drumuri judeţene se vor executa lucrări de întreţinere prin Direcţia de Administrare a Domeniului Public şi Privat al Judeţului Cluj din cadrul Consiliului Judeţean Cluj.

Alte drumuri judeţene pe care se vor executa lucrări de modernizare şi reabilitare sunt cele cuprinse în Drumul Bistriţei, cel mai mare proiect de reabilitare de drumuri gestionat vreodată de Consiliul Judeţean Cluj (DJ 172 A Habadoc – Ţaga, DJ 161G Sucutard – Petea – Palatca – Vaida Cămăraş – DN 16, DJ 161 Gădălin – Bonţida, DJ 109 (DN 1C – Răscruci – Borşa – Fodora – Aşchileul Mic, DJ 109 Ţaga – Sucutard) şi Drumul Apusenilor (DJ 764B (DN 1) – Valea Drăganului – Baraj Drăgan – limită cu judeţul Sălaj). Lucrările pe aceste drumuri judeţene sunt finanţate din fonduri europene după ce, la sfârşitul anului trecut, Consiliul Judeţean Cluj a obţinut în acest scop o finanţare europeană nerambursabilă în cuantum de cca. 77 de milioane de euro. Momentan, proiectul se află în faza de licitaţie pentru execuţia lucrărilor, acestea fiind împărţite pe patru tronsoane.

C.P.

Articole din aceeasi categorie