Magistratul Denisa Băldean a obţinut un nou mandat de preşedinte al Curţii de Apel Cluj

Magistratul Denisa Băldean a promovat concursul organizat de Consiliul Superior al Magistraturii pentru un nou mandat de preşedinte al Curţii de Apel Cluj. Miza pentru a obţine un nou mandat de preşedinte al instanţei clujene de apel de către Denisa Băldean a fost extrem de mare, deoarece această instanţă este una dintre cele mai mari instanţe de acest tip din România. În ultimii trei ani, această instanţă a fost condusă de magistratul Denisa Băldean. Cum legea permite magistraţilor să aibă două mandate într-o funcţie de conducere, Denisa Băldean s-a încris în septembrie la concursul pentru funcţia de preşedinte al Curţii de Apel Cluj. Concursul a constat în susţinerea unui test psihologic eliminatoriu, a unui plan de conducere a unităţii şi a unui examen de management. În urma evaluării, Denisa Băldean a obţinut nota 10 la proiect iar la examen a fost notată cu 9,20, media fiind de 9,60.

Un alt post scos la concurs la nivelul Curţii de Apel Cluj a fost cel de vicepreşedinte însă din datele prezentate de CSM niciun judecător nu s-a încumetat să susţină concurs pentru ocuparea acestei funcţii. O altă funcţie cu miză scoasă la concurs a fost cea de preşedinte al Tribunalului Comercial Cluj. În prezent, în fruntea acestei instanţe se află magistratul Iancu Moţu. Acesta a avut până acum două mandate de preşedinte şi, potrivit legii, nu a mai putut să candideze pentru încă un mandat. Din datele prezentate la CSM, cel care îi va succeda lui Iancu Moţu este judecătorul Rareş Costea. magistratul a obţinut nota 8,32 la proiect şi 8,60 la examen, media fiind de 8,46.

În zona parchetelor, cea mai importantă funcţie scoasă la concurs a fost cea de prim procuror la Parchetul Tribunalului Cluj. În ultimii trei ani, acest post a fost deţinut de procurorul Lucia Sabo iar în septembrie aceasta s-a încris în cursa pentru un nou mandat. La examenul organizat de CSM, Lucia Sabo a obţinut nota 9,45 la proiect şi 9,80 la examenul de management. C.P.

Articole din aceeasi categorie