Luni se dezbate public proiectul de buget al municipiului pe acest an

Sala de Sticlă a Primăriei municipiului Cluj-Napoca va găzdui luni, 13 martie, de la ora 17.15, dezbaterea publică privind Proiectul de buget al municipiului Cluj-Napoca pentru anul 2017, informează municipalitatea clujeană, prin intermediul unui comunicat de presă transmis pe adresa redacţiei. Potrivit documentului menţionat, proiectul de buget şi lista obiectivelor de investiţii pot fi consultate pe site-ul Primăriei,www.primariaclujnapoca.ro, accesând următorul link: http://www.primariaclujnapoca.ro/dezbateri-publice.html

Potrivit municipalităţii, valoarea bugetului general pe 2017 este de 1.350.999.000 de lei, din care bugetul de funcţionare reprezintă 907.324.000 de lei, respectiv bugetul de dezvoltare 443.675.000 de lei. Veniturile sunt estimate la 1.041.823.417 de lei, (din care 899.887.843 de lei, bugetul de funcţionare, respectiv 141.935.574 de lei, bugetul de dezvoltare).

Printre priorităţile acestui an se numără demararea unui nou program multianual de modernizare a infrastructurii rutiere care să cuprindă şi noile străzi ale oraşului, introducerea în circulaţie a 8 noi troleibuze şi achiziţia publică a altor mijloace de transport în comun noi, respectiv 50 de autobuze, 6 garnituri de tramvai şi 10 autobuze electrice, crearea de benzi dedicate pentru transportul în comun pe axa est-vest, între Bulevardul 21 Decembrie 1989 şi Calea Moţilor. De asemenea, primăria îşi propune menţinerea, şi în acest an, a gratuităţilor la transportul în comun pentru pensionari, studenţi şi elevi, precum şi finalizarea unui parking suprateran şi începerea lucrărilor de construcţie la cel puţin trei noi parkinguri. Alte proiecte care figurează la capitolul priorităţi pentru 2017 sunt iniţierea lucrările de amenajare a primelor 40 de platforme subterane de colectare selectivă a deşeurilor menajere, atragerea de finanţări europene pentru reabilitarea termică a cel puţin 30 de noi blocuri, finalizarea reabilitării Pieţei Unirii, dezvoltarea unui sistem public de îngrijire la domiciliu a persoanelor vârstnice, bolnave, vulnerabile sau singure, deschiderea unei creşe pe str. Donath nr. 238, începerea construcţiei unei creşe pe str. Gr. Alexandrescu nr. 47A şi modernizarea creşei de pe Septimiu Albini nr. 91, amenajarea a trei noi parcuri pentru câinii cu stăpân şi extinderea Centrului destinat câinilor comunitari de pe strada Bobâlnei, precum şi realizarea unui patinoar artificial în Parcul Central „Simion Bărnuţiu”.

Amintim că proiectul de buget pentru acest an a fost postat pe site-ul primăriei pe 24 februarie, pentru ca persoanele interesate să poată trimite obervaţii, sesizări sau puncte de vedere.

A.S.

Articole din aceeasi categorie