Luna și-a omagiat cu sfințenie eroii și evenimentele istorice

Ca și în anii precedenți, administrația comunei Luna a marcat cu sfințenie cele trei evenimente istorice înscrise cu majuscule în calendarul istoric al României și Europei.
Ziua Europei, Ziua Independenței și Ziua victoriei aliaților au fost marcate prin intonarea Imnului național al României, depuneri de coroane de flori, prezentarea unor alocuțiuni legate de istoricele evenimente, dar și al unor scurte și plăcute programe cu vibrante cântece patriotice românești.
Aceste plăcute evenimente omagiale desfășurate în prima jumătate a zilei de 9 mai 2019, s-au derulat în toate satele comunei, au început la monumentul eroilor din Gligorești, apoi la monumentul eroilor din Luncani și apoi în Luna.
La aceste manifestări, preoții comunei au săvârșit un Te Deum, s-au evocat evenimentele istorice și cel de la Sibiu, de către primarul comunei, dl Aurel Giurgiu și preoții parohiilor, după care au fost depuse coroane de flori din partea autorităților publice de aici.
Aceste fapte cu mare încărcătură istorică, și-au sporit rezonanța civică prin programul de mare ținută, în care Asociația Femeilor Voluntare Luna, au prezentat cele mai cunoscute cântece patriotice de aleasă reverberație românească.
Trecând de la istorie la actualitate, subliniem faptul că șeful administrației de la Luna, dl Aurel Giurgiu, a participat și la întâlnirea cu premierul țării, doamna Viorica Dăncilă, unde a prezentat situația terenurilor cetățenilor ocupate de construcția Autostrăzii Transilvania și extinderea Bazei 71 Aeriene Luna.
Premierul a luat act de această situație deosebită și a promis că se vor face verificările necesare.
D. VATAU

Articole din aceeasi categorie