Lumea sportului clujean, alături de rugby-stul Petre Mitu

rugbyPetre MituPia, cum l-au botezat prietenii -, unul dintre cei mai importanţi rugby-şti ai României, mijlocaş la grămadă şi căpitan al naţionalei, a fost diagnosticat, la numai 37 de ani, cu scleroză laterală amiotrofică, o afecţiune gravă, pentru care există, în prezent, o variantă revoluţionară de tratament, în SUA.

Lumea rugby-ului clujean, animată de Cristian Săuan, căpitan al ehipei clujene de rugby şi component al naţionalei, s-a mobilizat pentru a-l sprijini pe Pia. Soluţia adoptată – pe lîngă donarea directă de fonduri – este realizarea unui calendar, ilustrat cu imaginile rugby-ştilor clujeni, banii rezultaţi din vînzarea acestuia urmînd să fie donaţi în contul deschis pentru susţinerea lui Petre Mitu (RO82CECECJ3508RON0872688, deschis la CEC Bank). Calendarul poate fi achiziţionat din mai multe locaţii, cele mai accesibile în Cluj-Napoca fiind benzinării Mol şi restaurantul Roata (Cluj-Napoca, str. Alexandru Ciurea nr. 6, mituintrare de pe strada Emil Isac). Calendarul va fi disponibil şi la mai multe evenimente sportive din oraş.

La o nouă prezentare a acestei inţiative, care debutat în toamna anului trecut, şi este sprijinită consistent de Eugen Lupu, au participat, duminică, 31 ianuarie, alături de Cristian Săuan, mai mulţi alţi reprezentanţi de marcă ai perioadei de glorie a rugby-ului românesc, cum ar fi Petre Motrescu, Ioan Bucan, Ştefan Ciuntu şi Ioan Teodorescu, însoţiţi de baschetbalistul Bruno Roschnafsky, boxerul Ionuţ Iancu, handbalistul Mihai Tritean sau fotbalistul Marius Popescu.

Viorel DĂDULESCU

Articole din aceeasi categorie